Verbod op asbestdaken

2024: verbod op asbestdaken
Vanaf 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden. Heeft u een dak waarin asbest is verwerkt, zorg dan dat u dit voor deze datum laat verwijderen. Vanaf 1994 is het gebruik van asbest al verboden, maar voor dat jaartal werd asbest veel gebruikt, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien.

De daken kunnen zijn aangetast door de invloed van weer en wind. Daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen. En die vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Is uw dak beschadigd? Dan kan uw gemeente eisen dat u het dak meteen laat verwijderen.

Neem direct contact op met Hermans Asbest BV, wij zorgen voor een snelle en veilige afhandeling.

Asbestdak buiten
Het verbod geldt niet voor de binnenkant van uw huis, maar alleen voor de dakbedekking aan de buitenkant. Als eigenaar van het pand bent u verantwoordelijk voor de verwijdering van het asbest.

Als gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf weten we hoe we uw asbestdak moeten verwijderen. Wilt u het asbest zelf verwijderen? Informeer dan bij uw gemeente over de voorwaarden.

Subsidieregeling asbestdaken
U betaalt zelf de kosten voor asbestverwijdering. Per 1 januari 2016 komt er een subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken. Voor bedrijven zijn er al twee fiscale regelingen om asbest te verwijderen.

Asbest veilig laten verwijderen?
We adviseren u graag, bel 020 – 448 80 00